Click to order
«blagovesti TV BLOG»

Kako sam pokrenuo
Blagovesti televiziju?

Osnovao sam i pokrenuo internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV». Od prvog dana emitovanja, 14. oktobra, 2021. vrednost ovog internet radio-televizijskog brenda povećava se iz dana u dan. Tehnološke inovacije mi u tome pomažu. U ovoj blog objavi pročitajte o načinu kako gradim inovativni brend svog internet radio-televizijskog kanala.
April, 2022.
Internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV» ima definisanu programsku shemu koja promoviše životne vrednosti. Smatram da je potrebno osvestiti ljude na potrebu za zdravim duhovnim životom. Isto tako potrebno je da nađemo ravnotežu između savremene tehnologiji sa jedne strane i duhovnosti sa druge strane. Na Blagovesti TV emituju se emisije i prilozi koji potiču: kulturu, istoriju, duhovne vrednosti, i nauku i tehnologiju. Gledajući program «Blagovesti TV» vi možete gledati putopise, posećivati manastire i hramove. Možete saznati o prirodnim lepotama Srbije, Balkana. Činimo sve kako bi interesantnim emisijama podigli raspoloženje gledaocima. Danas u svetu medija dominira televizija i zato smatram da postoji potreba za inovacijama u kreiranju televizijskih kanala sa inovativnom programskom shemom za specijalizovanu publiku. Internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV», osmišljen je kao video i audio platforma sa 24 časovnim linijskim emitovanjem video i audio sadržaja. Pažljivim izborom i organizacijom redosleda i rasporeda video i audio emisija nastaje program koji se emituje na Blagovesti TV.

Tokom višegodišnjeg angažmana pored arhimandrita Gavrila (Vučkovića) u tehničkom uredništvu Lepavinskog sajta i Internet radio Blagovesti, stekao sam bogato iskustvo na poslovima upravljanja onlajn radio stanice. Sada to znanje želim da usmerim na uređivanje radio-televizijskog projekta Blagovesti TV sa programskom shemom podeljenjom na različite kategorije. Kategorije uključuju emisije iz sfere internet misionarske delatnosti koju je kreirao arhimandrit Gavrilo (Vučković), iguman manastira Lepavine. Danas tehnologija omogućava video streaming gotovo na svakom pametnom telefonu i zato smatram da je vreme emitovanja bogate video i audio arhive.
Blagovesti TV već sada ima snažnu online prisutnost putem web stranice i društvenih mreža. Ambiciozno sam pristupio kreiranju programske sheme, jer želim da gledaocima ponudim jedinstvenost i inovativnost. Davne 2007. godine arhimandrit Gavrilo (Vučković) je pokrenuo onlajn radio Blagovesti. To je bila digitalna platforma posvećena duhovno orijentisanom načinu života. Sada radio Blagovesti pridružujem medijski sadržaj u video formatu. Komunikaciju sa registovanim članovima ostvario sam putem stranice za Registraciju i anketiranje koju popunjavaju članovi sajta. Odgovori na anketna pitanja pomažu mi da osmislim inovativniju programsku shemu.

Tokom pandemije, 2020. godine, došao sam na ideju da pokrenem uživo striming emitovanje emisije "Putovanje iz kuće" u kojoj sam uživo pričao o svojim putopisima i iskustvima sa putovanja koje sam pisao na svom blogu Zapisi i reportaže. Emisije koje sam emitovao uživo gledalo je nekoliko hiljada ljudi. Primetio sam da se u pandemiji preko noći povećala potražnja za video materijalom koji se emituje kao video streaming. Neki od primera iz mog iskustva koji to potvrđuju su:

- Na promociji moje putopisne knjige: «Susreti sa Svetim mestima» koja je održana u zgradi "Vjećnice" u Banjaluci, 2013. godine bilo je oko 300 posetioca, a kada sam 2020. godine radio video striming emisiju na temu promocije ove knjige, bilo je 4.000 onlajn posetioca.

- Kada sam organizovao promociju mog filma "Rusija-velika tajna" u prostorijama Hrama Svetog Save, 2019. godine, bila je puna dvorana, oko 150 posetilaca. Kada sam promovisao film onlajn, u streamingu uživo, tada je bilo oko 5.000 gledaoca.

- Moje tekstove koje objavljujem na svom blogu pročita nekoliko stotina ljudi, ali kada sam radio uživo emisiju pod nazivom Putovanje iz kuće u kojima sam uživo prenosio video emisije sa ovom temom, tada je emisiju pogledalo nekoliko hiljada ljudi.

Odjednom u pandemiji postalo je korisno kreirati streaming video priloge i video emisije. Danas, nakon nekog vremena od mog prvog iskustva emitovanja uživo, smatram da je veoma korisna ideja pokretanja video televizijskog kanala Blagovesti TV.

Internet signal sa Blagovesti TV do vaših ekrana stiže izravno putem Interneta i na taj način zaobilazi tradicionalnije kanale kao što su kablovske i satelitske platforme za emitovanje. Jednostavno, sve što vam je potrebno za gledanje celodnevnog programa Blagovesti TV je pristup internetu sa uređajem za gledanje kao što su pametni telefon, prenosni računar, pametni TV itd.

Ukratko, pokrenuo sam dva onlajn televizijska kanala Blagovesti TV1 i Blagovesti TV2 (na koji se možete registrovati putem ovog linka), kao i uređvanje internet Radio Blagovesti. Na taj način nudim edukativne, putopisne i duhovno orijentisane video i audio emisije koje će podići vaše raspoloženje. Drago mi je da ste uz "Blagovesti TV". Budite slobodni i pišite mi o vašim razmišljanjima i komentarima. Pozivam vas da popunite Anketu koja se nalazi na ovom LINKu.
April, 2022.