Click to order
«blagovesti TV BLOG»

Moguće je gledati «Blagovesti TV» na «Android TV Box»

«Blagovesti TV» moguće je gledati preko računara i mobilnih uređaja. Međutim moguće je da gledate i preko Smart, pametnih televizora ili čak i preko običnih starijih modela televizora čiji vlasnici mogu ovde probaći rešenje.

Oktobar, 2022.
Za korisnike koji imaju televizore bez predznaka “Smart” ili “pametni” stoji preporuka da nabave “Android TV Box”, koji televizorima dodaje smart funkcije. Ovi uređaji su široko rasprostranjeni, pa ih većina vidi kao povoljniju opciju u odnosu na kupovinu novog, smart televizora. Ove uređaje koriste i gledaoci Blagovesti TV koji program gledaju na običnim televizorima.

Što je Android TV Box?
Android TV Box je mali set-top box, otprilike veličine Apple TV-a, koji pokreće Googleov Android TV softver.

Što je važno kod Android TV Box?
Potražite uređaj s procesorom sa četiri ili osam jezgri, 2 GB do 4 GB RAM-a i 16 GB do 32 GB ili više prostora za pohranu. Dual-band 2.4GHz i 5GHz Wi-Fi plus podrška za 4K također su korisni dodaci. Danas "Blagovesti TV" emituje streaming u rezoluciji od 480p i 720p, i tek razmišljamo o podršci za FullHD, a tek nakon što uvedemo FullHD tada ćemo razmišljati o 4K. Streaming od 6K i 8K još uvek nije u planu.

Korisnici Android TV Box-a, navode da uređaj ima odlično rešenje za dodavanje “smart” funkcija klasicnom televizoru. Android funkcije ovog uređaja prenose se na klasični televizor, a korisnici navode da su box uređaji efikasnije rešenje od kupovine pametnih televizora. Zbog toga ne čudi što Android TV Box kupuju i vlasnici smart, pametnih televizora.

ANDROID TV BOX – PREDNOSTI:
- Dodavanje smart funkcije
- Lak za rukovanje, android softver
- Veliki broj funkcija

ANDROID TV BOX – NEDOSTACI:
- Razlika u kvalitetu različitih modela
- Potrebno vreme za podešavanje

Predstaviću vam jedan model kojeg naši gledaoci koriste za gledanje "Blagovesti TV". To je "X96 Android TV Box" opremljen je Amlogic S905x SoC-om koji je najnoviji standard za TV Box. Ovi moćni procesori imaju UHD 4K podršku do 60FPS i sa širokim rasponom podržanih formata, uključujući H.265 / 10-bitni Kodecima HEVC i AVS+.

Detaljnije rezultate testova možete pogledati na ovom linku.
Oktobar, 2022.