Click to order
«blagovesti TV BLOG»

Rezultati ankete gledaoca internet televizije "Blagovesti TV"

Prikupio sam i analizirao rezultate ankete iz perioda prvih pocetaka emitovanja Blagovesti TV. To je period od oktobra do decembra 2021. godine. Pogledajte rezultate ankete i prijavite za gledanje Drugog programa Blagovesti TV.
Septembar, 2022.
U svrhu kreiranja inovativne programske sheme Blagovesti TV formirao sam anketna pitanja prilikom otvaranje internet televizije i kroz prva dva meseca emitovanja dobio sam odgovor od 20 gledaoca. To je bilo na početku emitovanja i sada ih usporedjujem sa unapredjenjima koje sam implementirao u internet televiziju.

Na pocetku bilo kojeg projekta potrebno je uložiti dosta truda i vremena da projekt uspe. Tako mi je bilo važno da kreiram inovativnu programsku shemu i da uđem dublje u tematiku uredništa TV programa. Razmišljao sam gde da dodjem do potrebnog znanja. Shvatio sam da je najbolje da od gledaoca dobijem potrebne odgovore. Tako sam i uradio, kreirao sam anketna pitanja i od vas dobio korisne odgovore.

Pozvao sam vas da popunite anketu i tako mi odgovorite na pitanja. Moj cilj bio je tako postignut jer mi je bilo omogućeno da dobijem uvid u stanje vaših potreba za TV programskom shemom.

1) pitanje: vaša starosna dob?
Analiza: Analizirajući rezultate saznao sam da je najznačajniji segment gledaoca, njih 84%, starosne dobi od 40-60 godina. To mi je dalo vrlo važnu sliku da je internet televizija privlačna onoj starosnoj grupi kojoj se najviše obraćam i kroz moje putopisne tekstove i kroz drustvene mreže.

2) U kojoj državi živite?
Analiza: Najviše gledaoca je iz Srbije i to oko 60%, zatim BiH i Hrvatska, ali čak oko 40% dolazi iz drugih zemalja. Najviše čak, 10% su gledaoci koji nisu sa popisa, pretpostaavljam da to može biti Makedonija, jer ovu državu nisam naveo na popis. Od sada ću i Makedoniju staviti u analizu.

3) Koliko često gledate Blagovesti TV?
Analiza: Gledaoci koji gledaju internet televiziju Blagovesti TV to čine retko. Zaključio sam da su oni jednom videli program i saznali za anketu i podelili sa mnom svoje mišljenje. To je izrazito važno, i sa svojim trudim i pažljivom izradom inovativne programske sheme, ponudicu ono sto im je potrebno da se vrate na kanal Blagovesti TV.

4) Kako ocenjujete Blagovesti TV

Analiza: Gledaoci kazu za TV kanal Blagovesti TV da su zadovoljni dizajnom internet stranice, kvalitetom signala, što mi je važno jer mogu biti siguran da koristim ispravnu tehnologiju prikaza video signala. Isto tako dobio sam odgovor da su gledaoci zadovoljni inicijalnom programskom shemom, ali kasnije sam dobio odgovor: da se ona uvek može poboljšati.

5) Interesujete se za inovacije?
Analiza: Kada sam pitao gledaoce koju vrstu programa žele da uvedem, dobio sam odgovore da Duhovna muzika bi inajviše odgovorala, ali i Etno muzika. Bilo je zainteresiranih za Vesti iz zemlje i sveta, kao i Vesti iz nauke. Gledaoci nisu posebno zaintersirani za ideju Vremenske prognoze. Mogu da zaključim da neki od gledaoca izražavaju odreženu razinu interesa za nauku. Smatram da ovo pokazuje uspeha ove vrste emitovanih emisija i da bismo ga trebali nastaviti emitovati i u buduće.

6) Na pitanje kako korisnici komentarišu TV program neki od odgovora su bili:

"Искрено, тек сам пре пар дана сазнала за ваш тв канал. Колико сам мало успела видети, свиђају ми се емисије." - "Zadovoljan sam sa početnim periodom, ali uvek ima prostora za bolje" - "Za sada sam malo odgledala ali mi se svidja. Jos cu popunjavati upitni kada vise odgledam. Jako je lep dizajn stranice I mogucnost da ta televizija postoji. Vidim mnogo mogucnosti za gledanje tema koje me interesuju" - "Hvala Bogu da imamo sta pametno da gledamo" - "Besprekorno, samo nastavite, svako dobro ❤️" - "Umeren i prilagođen današnjici" - "Ranovrsni odgovori i teme za Pravoslavne Hriscane" - "Danas sam saznala za vas kanal za nekoliko dana cu vam napisati komentar".

7) Na pitanje: Kakve emisije želite da dodamo u program, dobio sam neke od odgovora:

"Istorija" - "Više žitija svetih" - "Samo na temu Boga, vere, pravoslavlja drugo me nista ne zanima" - "Емисии со поуки и пораки од светите отци" - "Filmove o životu svetaca" - "Što više razgovora sa duhovnicima koji će učiti kako pravazići grehove" - "Pomoc onima koji tek upoznaju Pravoslavlje" - "Emisije posvecene deci".

8) Na pitanje: koje bi vi dodatne inovacije uveli, dobio sam neke od odgovora:

"Za sada ne znam Mozda intervjui sa obicnim verujucim ljudima" - "Чуда во Светото православие" - "Nisam dovoljno pratila,da bih se izjasnila" - "Pojašnjenja prilasku Bogu sopstvenim promenama" - "Mozda i da se osmisli neki kviz"

Ovo su bile preporuke da i dalje proučavam najbolje mogućnosti za izradu TV programske sheme. Želim da nastavim da komuniciram sa publikom i na taj način da dođem do novih saznanja koje će mi pomoći da uređujem inovativnu i još bogatiju programsku shemu.

Registraciona anketa Blagovesti TV

"Blagovesti TV" emituju one video emisije koje predstavljaju kulturu, istoriju, duhovne vrednosti, kao i nauku i tehnologiju. Na Prvom programu Blagovesti TV 1 emituju se video emisije iz arhive blaženopočivšeg arhimandrita Gavrila (Vučkovića). Drugi program namenjen je registrovanim članovima koji popunjavanjem ankete učestvuju u kreiranju inovativne televizijske programske sheme.

Kliknite na dugme za registrovanje i gledajte Drugi program Blagovesti TV:
Danas imamo dominaciju televizijskih kanala sa različitim sadržajem i zato smatramo da postoji potreba za inovacijama televizijskog sadržaja. Ambiciozno pristupamo kreiranju programske sheme: zajedno sa gledaocima, članovima televizijskog portala «Drugog programa BTV2» kreiramo zanimljivu, edukativnu i inovativnu programsku shemu. Pozivamo Vas da popunite anketu i da sa svojim opširnim odgovorima i komentarima učestvujete u osmišljavanju inovativne programske sheme «Drugog programa BTV2».

Popunite registracionu anketu i nakon kraćeg vremena na Vašu mejl adresu stići će poruka sa podacima za prijavu na sajt «Blagovesti TV» za gledanje «Drugog programa BTV2». Urednik «Blagovesti TV», Nenad Badovinac.

Septembar, 2022.