Click to order
«blagovesti TV BLOG»

«Carsko zvono» stiglo iz Rusije u manastir
Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Bošnjane

«Carsko zvono» iz Rusije stiglo je u manastir Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Bošnjane. Na fotografijama možete videti nemerljivu lepotu zvona koje je teško 13 tona. Uskoro se očekuje završetak zvonika, postavljanje zvona i ako Bog da za praznik Svetog apostola i jevangeliste Luke da se zvono oglasi.

Septembar, 2022.
Na fotografijama se vidi dolazak zvona i njegovo postavljanje na zvonik koji je u fazi izgradnje.
Blog objava «Vizija o Svetom Caru Lazaru» koji je objavljen na ovom LINKu iz 2013. godine opisuje uvod u aktuelni dolazak «Carskog zvona» u manastir svetog apostola i jevangeliste Luke u Bošnjane čiji dolazak je davnih godina predvideo otac Tadej Vitovnički.

Poznato je da je ovo mesto u vreme turskih osvajanja bilo ratište na kojem se rame uz rame borila srpska i ruska carske vojske protiv turske vojske. Vekovi su prolazili, ali predanje o važnosti ovog svetog mesta u mestu Bošnjane nije zaboravljeno, kao što nije zaboravljeno niti «Carsko zvono» koje je ovih dana stiglo iz Rusije. To je bogato ukrašeno zvono sa rezbarenim ikonama Svetog Save, Svetog Simeona, carske porodice Romanov, kneza Lazara i Svetog Sergeja Radonješkog. Zvono se postavlja na zvonik visine 28 metara. Posebno me raduje činjenica da iguman manastira, arhimandrit Aleksej (Bogićević) upravo ove godine obeležava 55 godina svog monaškog životu, kao i 20 godina od dolaska u manastir Svetog Luke. Pre tačno 20 godina, 2002. godine na praznik Svetog apostola i jevangeliste Luke, tadašnji Episkop šumadijski Jovan postavio je arhimandrita Alekseja (Bogićevića) za igumana manastira.

Pošto je Carsko zvono stiglo u Srbiju, sada bolje možemo da razumemo viziju o kojoj je davne 2013. godine pričao otac Aleksej. Proročanstva se ispunjavaju, događaji dobijaju svoje mesto u istoriji, ali nama treba biti najvažnija činjenica da ovim predskazanjima lično prisustvujemo i svedočimo.
Septembar, 2022.