Click to order

Blog «Blagovesti TV»

Dobro došli na blog koji ima za cilj da motiviše mlade da više razmišljaju o nematerijalnom nasleđu koje ne treba zaboraviti, i starije da nauče o savremenim internet tehnologijama (online televizija i online radio). Smatram da je to jedan od načina da budemo bliži jedni drugima.

Može li televizija istinski obogatiti naš život? - 1. deo

Pokrenuo sam internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV». Od prvog dana emitovanja, 14. oktobra, 2021. godine vrednost ovog internet radio-televizijskog brenda povećava se iz dana u dan. Tehnološke inovacije mi u tome pomažu. Zaključio sam da je veliki izazov izrada kvalitetne programske sheme koja će istinski obogatiti naš život.

Predstavljanje muzičkog sastava: «Odigitrija» na «Blagovesti TV»

Na «Blagovesti TV» imam priliku da predstavim rad mladih ambicioznih ljudi. Ovih dana kontaktirali su me članovi muzičkog sastava «Odigitrija» koji se bave negovanjem duhovne i Etno muzike.

Drama: «Podvižnici pirga Svetoga Save» od sada na «Blagovesti TV»

Ovo je priča o borbi hilandarskih monaha koji su verom i podvižničkim načinom života sačuvali manastir od katalonskih gusara koji su tri godine opsedali Svetu Goru i manastir Hilandar nadajući se da će doći do blaga.

Putopisni film: «Deset dana na Svetoj Gori» od sada na «Blagovesti TV»

Video materijal i putopisni tekst nastali su tokom mog boravka na Svetoj Gori, 2014. godine. Nakon deset dana boravka na Svetoj Gori poneo sam u svet deo duhovnog iskustva kojeg želim da podelim sa vama.

Primena tehnologije Proširene stvarnosti (AR) kod predstavljanja «Bogorodičinog hrama» u Zemunu

Razumevajući različita izlaganja stručnjaka koji kreiraju aplikacije virtuelne (VR) i proširene stvarnosti (AR), primećujem da se njihove ideje pretvaraju u kompjuterske projekte, nadajući se da će mnogima doneti napredak i korist u životu.

Moguće je gledati «Blagovesti TV» na «Android TV Box»

«Blagovesti TV» moguće je gledati preko računara i mobilnih uređaja. Međutim moguće je da gledate i preko Smart, pametnih televizora ili čak i preko običnih starijih modela televizora čiji vlasnici mogu ovde probaći rešenje.

Kurs starogrčkog jezika za one koji ne govore grčki

Starogrčki jezik je jezik Aleksandra Velikog, Arhimeda, Aristofana, Aristotela, Euklida, Euripida, Hipokrata, Homera, Perikla, Platona, Ptolemeja, Sofokla, Talesa, Tukidida, Ksenofonta, jezik Novog zaveta i Svetih Otaca.

Osvrt na video reportažu «Sveto ostrvo Kipar - 1. deo»

Putopisna priča «Sveto ostrvo Kipar 1. deo» zainteresovala je čitaoce koji prepoznaju jedinstven svet jedne od najstarijih središta hrišćanske duhovnosti. U objavi pročitajte osvrt na film koji je nastao na osnovu putopisne priče.

Misionarski film «Božiji čovek» na «Blagovesti TV»

Misionarski film "Božiji čovek" o Svetom Nektariju (Eginskom) emitovan je na Blagovesti TV. Više od 1000 gledaoca pokazalo je interesovanje za ovaj misionarski film. Pogledajte komentare i statistiku gledanja ovog filma na Blagovesti TV.

Upravljanje online

radio "Blagovesti" iz kuće

Postojanje online radio «Blagovesti» koji se emituje iz kuće putem interneta dostupna je u svim krajevima sveta. Emitovanje online radija može biti hobi dostupan svima, a omogućava emitovanje i vlastite audio produkcije.

Film: Starac Josif Isihasta

Na televiziji «Blagovesti TV» pogledajte šezdesetpetominutni dokumentarac o životu velikog svetogorskog podvižnika, starca Josifa Isihaste. Film je sa prevodom na srpski.

Sećanje na posetu Arhimandrita Gavrila (Vučkovića) prezviteru o. Oliveru Subotiću

Susret sada blaženopočivšeg Arhimandrita Gavrila (Vučkovića) i oca Olivera Subotića, upravnika centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija pri Srpskoj Pravoslavnoj crkvi dogodio se 2013. godine.

Rezultati ankete gledaoca internet televizije "Blagovesti TV"

Prikupio sam i analizirao rezultate ankete iz perioda prvih pocetaka emitovanja Blagovesti TV. To je period od oktobra do decembra 2021. godine. Pogledajte rezultate ankete i prijavite za gledanje Drugog programa Blagovesti TV.

Premijera filma "Sveta Petka - Krst u pustinji" u Beogradu od 06. septembra, 2022.

Svetska premijera filma "Sveta Petka - Krst u pustinji" održana je u Moskvi 29. avgusta, u okviru 44. Moskovskog filmskog festivala. Srpska premijera filma zakazana je za 6. septembar u MTS Dvorani u Beogradu, a film će se na repertoaru bioskopa naći već od 8. septembra.

Registrujte se na Blagovesti TV i gledajte Drugi kanal Blagovesti TV

Postanite registrovani član sajta «Blagovesti TV» i gledajte «Drugi kanal Blagovesti TV2». Popunite anketu i zajedno ćemo kreirati inovativnu programsku shemu za BTV 2.

YouTube kao kraljevska video platforma

Postoji vrlo stabilan potrošački trend kada ljudi na Internetu gledaju video materijal. YouTube je jedan od najstabilnijih lidera u toj internet sferi. YouTube je izvorno stvoren kao usluga video hostinga koja korisnicima omogućava usluge pohranjivanja, isporuke i prikazivanja videa.

Film "Čovek Božiji" nakon globalnog uspeha stiže u engleske bioskope

Film „Čovek Božiji“, prikazuje inspirativan život poznatog grčkog pravoslavnog svetitelja, Svetog Nektarija Eginskog. Redateljka i scenarista ovog filma je Jelena Popović, a u filmu glume dobitnik Hellenic Academy Award Aris Servetalis, Aleksandar Petrov i dobitnik Zlatnog globusa Miki Rurk.

Što je IPTV?

IPTV je internet protokol za televiziju. Iz perspektive gledaoca, to znači mogućnost gledanja televizije putem internet konekcije umesto radio talasa koji se koriste kod gledanja tradicionalne televizije.

Što je OTT?

Dakle, postoji mnogo mogućnosti za objašnjenje ovog pojma. Netko je uvjeren da je OTT unicast, a IPTV multicast; netko tvrdi da je IPTV samo usluga koju pruža na svojoj mreži, a OTT je televizijska tehnologija preko interneta, za druge je OTT multiscreen (mogućnost emitiranja na različite uređaje),

Kako sam pokrenuo internet televizijski kanal «Blagovesti TV»

Osnovao sam i pokrenuo internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV». Od prvog dana emitovanja, 14. oktobra, 2021. vrednost ovog internet radio-televizijskog brenda povećava se iz dana u dan. Tehnološke inovacije mi u tome pomažu.