Click to order
«blagovesti TV BLOG»

Može li televizija istinski obogatiti naš život? - 1. deo

Pokrenuo sam internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV». Od prvog dana emitovanja, 14. oktobra, 2021. godine vrednost ovog internet radio-televizijskog brenda povećava se iz dana u dan. Tehnološke inovacije mi u tome pomažu. Zaključio sam da je veliki izazov izrada kvalitetne programske sheme koja će istinski obogatiti naš život.

Internet radio-televizijski kanal «Blagovesti TV» ima definisanu programsku shemu koja promoviše životne vrednosti. Smatram da je potrebno osvestiti ljude na potrebu za zdravim duhovnim načinom životom. Isto tako potrebno je da nađemo ravnotežu između savremene tehnologiji sa jedne strane i duhovnosti sa druge strane. Na Blagovesti TV emituju se emisije i prilozi koji potiču: kulturu, istoriju, duhovne vrednosti, i nauku i tehnologiju. Gledajući program «Blagovesti TV» možete saznati o prirodnim lepotama Srbije, Balkana. Programska shema je prepuna interesantnih emisija koji podižu raspoloženje gledaocima. Danas u svetu medija dominira televizija, ali činjenica je da postoji potreba za inovacijama u kreiranju televizijskih kanala sa inovativnom programskom shemom koja će obogatitit naš život.

Može se reći da televizija donosi rešenje velikih problema kao što su komunikacioni problemi. Iz srca komunikacione industrije polako izlazi klasična, a ulazi internet televizija. Televizija je postala naš primarni prozor u svet, ali internet televizija nudi više, pristupačnija je i u konačnici jeftinija za upravljanje i održavanje, od klasične televizije. Kada sam pokrenuo «Blagovesti TV», primetio sam da je veliki izazov kreiranje programske sheme različitih TV kanala koja će imati za cilj proširiti naš pogleda na svet i pogled na poboljčani životni stil. Taj pogled ne treba biti uzak, nego ga trebamo proširiti sa duhovnim temama. Smatram da je moguće kreirati programsku shemu internet televizije kao inteligentnog sistema koja će služiti i kao moćni komunikacioni sistem gledaoca i urednika, kreatora programske sheme. U osnovi Blagovesti TV, je ideja implementiranja mnogih inovacija, a neke od njih su i Forumi za slanje komentara i sugestija gledaoca kojima gledaoci mogu predstaviti svoja razmišljanja. Koristeći ankete gledaoci već sada mogu iskazati svoje razmišljanje koje će biti analizirano i uvaženo. Kako bi internet televizija istinski obogatila naše živote, potrebno je da se kreatori programskih shema suoče sa različitim izazovima kreiranja programske sheme. U nastavku navodim samo neke od izazova koje sam otkrio u dosadašnjem istraživanju:
Izazovi kreiranja inovativne programske sheme
na internet «Blagovesti TV»
  • Implementacija Edukativnih emisija
    Postavlja se pitanje: na koji način kvalitetno implementirati Edukativne emisije koje mogu ponuditi brojne prednosti gledaocima.
  • Emitovanje blagih umesto nasilnih i agresivnih vesti
    Na koji način kreirati TV programsku shemu kako bi gledaoci bili u toku sa dobrim i blagim-vestima, umesto onih koji prikazuju nasilne i agresivne događaje.
  • Fizičko zdravlje
    Brojne su koristi gledanja televizije za zdravlje ljudi, ali je važna kvalitetna implementacije takvih emisija koje mogu da potaknu gledaoce na vežbanje, dovoljnu dozu dnevnog kretanja i sl.
  • Duhovno blagostanje
    Na koji način bogat multimedijalni sadržaj "Blagovesti TV" treba da se organizuje da bi programska shema bila što kvalitetnija i gledaocima privlažnija za povećanje duhovnog raspoloženja?
  • Oslobođenje od stresa
    Veliki je izazov pred urednika "Blagovesti TV" koji kreira programsku shemu, da gledaocima omogući putem TV ublažavanje dnevnog stresa.
Televizija je neizostavan deo današnje savremene kulture koja ulazi u sferu vesti, zabave, duhovne orijentisanosti, obrazovanja, kulture, pa čak i muzike... Kao urednik internet "Blagovesti TV" želim kreirati inovativnu programsku shemu koja će ponuditi istinski bogat TV sadržaj. Analizirajući svoja zapažanja, zaključio sam da u gusto popunjenom televizijskom okruženju dostupnih TV kanala ključno je pružiti ljudima iskustvo kvalitetne programske sheme koja će istinski obogatiti naš život, ali i modelirati kritičko razmišljanje kod gledalaca. Nastavljam da analiziram literaturu i poboljšavam organizacione veštine kako bih kreirao TV programsku shemu koja će obogatiti život gledaoca "Blagovesti TV". Nastavak bloga na ovu temu je u pripremi...
Pripremio: Nenad Badovinac
Novembar, 2022.