Click to order
«blagovesti TV BLOG»

Film "Čovek Božiji" nakon globalnog uspeha
stiže u engleske bioskope

Film „Čovek Božiji“, prikazuje inspirativan život poznatog grčkog pravoslavnog svetitelja, Svetog Nektarija Eginskog. Redateljka i scenarista ovog filma je Jelena Popović, a u filmu glume dobitnik Hellenic Academy Award Aris Servetalis, Aleksandar Petrov i dobitnik Zlatnog globusa Miki Rurk. Film će biti prikazan širom Ujedinjenog Kraljevstva ekskluzivno u odabranim bioskopima "Odeon" 9., 10. i 11. septembra 2022. godine.
Avgust, 2022.
Film „Čovek Božiji“ osvojio je srca mnogih u SAD, Kanadi, Australiji, Grčkoj, Francuskoj, Rusiji i Srbiji. Film će uskoro biti prikazan u Velikoj Britaniji i to u terminima: 9., 10. i 11. septembra, a isto tako trebalo da bude prikazan 3., 4. i 5. septembra, 2022. u Nemačkoj, Belgiji, Austriji, Švedskoj, Norveškoj i Luksemburgu. Muziku za film komponovao je dvostruki francuski dobitnik Cezara Zbignjev Prajzner.

Sveti Nektarije Eginski, bio je sveštenik, njegovo smirenje je nerviralo gordo pravoslavno sveštenstvo, njegova vera je izazivala sumnju, a oni su ga klevetali. Bez obzira na to što je bio je prognan iz crkve, Nektarije je živeo tako da mu vera u Boga bude jedina odbrana.
Film je osvojio više međunarodnih nagrada, uključujući nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, nagradu publike na Festivalu grčkog filma u Los Anđelesu, nagradu za najbolji međunarodni film na Međunarodnom filmskom festivalu u Sijeni, Italija, i nagradu publike i najbolju režiju na filmskom festivalu u Sent Endruzu.

Za više informacija Facebook: @manofgodthemovie, Instagram:@manofgodthemovie #manofgodthemovie.


Film "Božiji čovek" možete gledati u večernjim terminima na Prvom kanalu "Blagovesti TV".

Avgust, 2022.